Login Klantenportaal
Promese - business case omnichannel
Menu

 

Home Over ons > Business cases

Omnichannel

Een multibrand fashion organisatie deed voorheen haar logistiek zelf, maar heeft uiteindelijk besloten om de diensten rondom de verkoop van goederen uit te besteden. We verzorgen al enkele jaren voor hen de logistieke dienstverlening, zowel business to business als business to consumer, en alle e-commerce activiteiten. Een van de zaken die we voor deze klant hebben kunnen realiseren, is het sterk verminderen van de nee-verkopen. Dit laat zien dat Promese niet enkel ontzorgt, maar ook extra omzetmogelijkheden kan faciliteren. Promese kan namelijk vanuit één centrale voorraad werken, dus elk product binnen de winkelketen of webshop is overal direct beschikbaar voor de consument:

De consument is in de fysieke winkel, maar een artikel is daar niet aanwezig. De winkelier kan vervolgens met een speciale toegang tot de centrale webwinkel het product direct bestellen. De consument rekent vast af en krijgt de broek thuis of haalt deze alsnog op in de winkel. De consument verlaat met een succes gevoel de winkel.

En andersom werkt het ook: Een consument besteld op de webshop  een artikel dat niet in het centraal magazijn ligt, maar in één van de winkelfilialen. Het systeem van Promese heeft alle voorraadinformatie in zich en weet op welk moment een winkelfiliaal al wordt beleverd door Promese. Er wordt vanuit die parameters bepaald waar een betreffend artikel opgehaald dient te worden. De wagen die de winkel vervolgens de volgende ochtend aanvult, neemt de gepickte artikelen mee terug naar het centraal magazijn waar deze in de betreffende order worden opgenomen en uitgestuurd worden met de geselecteerde vervoerder. 

Op elk gewenst moment is alle voorraad voor de consument beschikbaar en kan middels elk kanaal verkocht worden. Dit wordt dan ook Omnichannel genoemd.

Realisatie webshop, e-fulfilment en e-commerce

Consumenten kiezen veelvuldig voor online winkelen of online oriënteren en met name retailers moeten daar goed op inspelen. Een klant van Promese in de Home & Garden (Leisure) branche wilde hier professioneel op inspelen en heeft de afweging gemaakt om te outsourcen of het zelf te doen. Gezien de snel veranderende markt, de specifiek benodigde kennis en het feit dat zij bezig willen zijn met het product en de fysieke winkel, is er bewust gekozen voor het uitbesteden van de e-business activiteiten. Zij hadden al een draaiende webshop, maar doordat veel van hun aandacht in de fysieke winkel zat, was de shop verouderd en minder vitaal. Daarom hebben zij, na een rondgang in de markt, de vraag bij Promese neergelegd om de online shop die zij hadden te revitaliseren en in het vervolg volledig te verzorgen.

Het projectbureau van Promese heeft samen met het e-commerce team een geheel nieuwe webshop ontwikkeld voor deze klant. De bouw is met één van onze vaste en gerenommeerde partners uitgevoerd. Alle hedendaagse functionaliteiten zijn hierin opgenomen en is er rekening gehouden met eventuele wensen en look & feel van de klant. Een nauwe samenwerking en heldere communicatie zijn in deze fase zeker van belang. Het e-commerce team verzorgt sinds de live gang ook alle commerce taken, zijnde onder andere Online marketing, DTP, webshop fotografie, content creatie en ook de consument wordt te woord gestaan door medewerkers van Promese.

De consument weet natuurlijk niet beter dan dat ze onze klant aan de telefoon hebben. Gespecialiseerde en getrainde medewerkers van Promese staan de klanten te woord alsof ze werkzaam zijn bij onze klant. Voor live gang  van de shop, zijn ze van alle productkennis voorzien en met o.a. training on the job, is het servicegevoel van onze klant eigen gemaakt. De consument heeft dan ook direct het idee met de vakkundige medewerkers van onze klant te maken te hebben.

Dit, naast de volledige logistieke afwikkeling van uitgaande en inkomende retourstromen, maakt dat we de gehele webshop runnen voor onze klant en hier dus volledig ontzorgen.