Login Klantenportaal
Promese - e-fulfilment uitbesteden
Menu

 

Home > Onze diensten > E-fulfilment

E-fulfilment

In een wereld waarin er meer en meer online wordt besteld is het belangrijk om uw logistieke performance op een hoog niveau te houden of zelfs te verhogen. Rechtstreeks contact met de consument is fijn, echter ook fragiel. Uw belofte aan hen moet waarheid worden. Promese Logistics is gespecialiseerd in e-fulfilment oplossingen om uw klanten zo optimaal mogelijk te bedienen. 

In ons warehouse wordt voor elke opdrachtgever een vast basisteam van medewerkers ingezet, waardoor de communicatielijnen kort blijven. Dit versterkt ook de binding met u als opdrachtgever waarin we samen streven naar het beste resultaat.

Warehouse Management

Promese maakt gebruik van een uitgebreid, zelf ontwikkeld, warehouse management systeem. Klanten kunnen hierin hun artikelen en orders beheren en tevens te volgen waar een order zich in het proces bevindt.

Uiteraard kan het warehouse management systeem van Promese ook gekoppeld worden met uw eigen systemen. Daarnaast geeft het warehouse management systeem u inzicht in de resultaten van uw webshop door middel van diverse rapportages die inzichtelijk en geautomatiseerd zijn.

Pick, Pack & Ship

Het pick & pack proces gebeurd natuurlijk volledig op basis van scanning, waardoor de controle op de compleetheid en  juistheid van een zending maximaal gewaarborgd is. Het verzendklaar maken van de webshop zendingen wordt daarnaast ook gefilmd en gearchiveerd. Dit is één van de creatieve oplossingen van Promese om fraude in de wereld van online verkopen te minimaliseren.

Personaliseren van uw pakketjes hoort daar natuurlijk ook bij. Handgeschreven kaartjes, flyers, giveaways, etc. worden bijgesloten in de doos.

Promese werkt samen met alle gerenommeerde vervoerders en kan in enkele minuten al uw andere transporteurs koppelen. Benelux, Europa en wereldwijd. Uw business moet global kunnen gaan.

Retourverwerking

Het warehousemanagement systeem van Promese ondersteunt natuurlijk ook het complete retourproces. Retouren worden ontvangen in het warehouse, waarna ze gecontroleerd en verwerkt worden. Daarna worden de retouren weer op voorraad gelegd of apart voor u of uw leverancier. Voor klanten is ook inzichtelijk welke artikelen retour zijn gekomen en met welke reden. Aan de hand van deze informatie is het mogelijk voor de klant om haar eigen Customer Service afdeling contact op te laten nemen met deze consumenten.

Stock Management

Als klant heeft u de controle op al uw voorraad en de voorraadbewegingen, omdat deze in het warehouse management systeem worden geregistreerd. Uw voorraad wordt goed bewaakt en er worden continu steekproefcontroles ingezet.

Business Intelligence

Promese beschikt over software die het mogelijk maakt om data uit diverse bronnen op elkaar aan te laten sluiten en hier analyses op uit te voeren. Hiermee kunnen klantspecifieke rapportages geproduceerd worden die u inzicht geven in diverse processen, zoals in verkopen, handling, retouren, etc. Alles waar u op stuurt wordt door het systeem van Promese aangeleverd.