Login Klantenportaal
Omnichannel; kansen voor de groothandel - Promese, voor al uw logistieke totaaloplossingen | Promese, voor al uw logistieke totaaloplossingen
MenuOmnichannel; kansen voor de groothandel

23 dec 2016  |  Nieuws NL

Omnichannel, het antwoord op hedendaagse verwachtingen van consumenten

Consumenten zijn steeds kritischer. Ze laten zich goed informeren en eisen dat u constant op scherp staat ze optimaal te bedienen. Ze willen hun producten offline én online kunnen kopen. En geleverd krijgen, waar én wanneer zij dat willen.

De steeds kritischere houding van consumenten dwingt uw logistiek partner de logistieke processen aan te scherpen. Dat biedt ook kansen. Promese gelooft dat omnichannel logistiek bijdraagt aan een positieve klantbeleving, klantenloyaliteit en een significante omzetstijging.

Veranderende vraag, logistieke processen bewegen mee

Hebben uw klanten de vrijheid te kiezen waar en wanneer ze uw producten kopen en laten bezorgen? Wie hiervoor de juiste logistieke totaaloplossingen biedt, die naadloos aansluiten bij de verwachtingen van de hedendaagse consument, heeft kans op groot succes en versterkt zijn positie in de markt.

We noemen het met logistieke, offline én online, totaaloplossingen succesvol inspelen op deze kansen: omnichannel fulfilment.

Omnichannel biedt mogelijkheden

Het maakt bij omnichannel niet uit waar de voorraad zich bevindt of via welk kanaal de consument zich aandient. Vraag en aanbod vinden elkaar. Dat is wat consumenten verwachten. En het is belangrijk dat u uw logistieke processen hierop aanpast.

Kansen en mogelijkheden

Het combineren van offline en online verkoopkanalen is het antwoord op de hedendaagse verwachtingen van de consument. Uw logistieke processen zult u hierop moeten aanpassen. Maar of u nu een groothandel of een webshop runt, merk of retailer bent; logistiek is en blijft een grote uitdaging. U houdt zich liever bezig met uw producten dan met alles om de bestellingen heen. Toch is het belangrijk dat u uw logistieke processen zo inricht dat u optimaal gebruik maakt van alle mogelijkheden die omnichannel biedt.

Omnichannel; kansen voor retailers

De combinatie retail en online kanalen biedt uitkomst. Hierdoor kan je online en offline je producten verkopen en gebruik maken van de logistieke oplossingen van elk kanaal. Door deze te combineren heb je goud in handen.

Op het moment dat de consument een product niet aantreft in een winkel, kan er direct een online bestelling geplaatst en afgerekend worden. Daarbij kan als pick-up-point de winkel, maar ook een privéadres worden aangegeven. De consument beschikt de volgende of zelfs dezelfde dag alsnog over het gewenste artikel. Als de consument via de webshop een product bestelt en de voorraad is niet voldoende, wordt automatisch gekeken naar de winkelvoorraad. Zo wordt de consument alsnog op zijn wenken bediend.

Kansen:

 • Minder nee-verkoop in winkel en online kanalen
 • Minder voorraadrisico
 • Klanttevredenheid stijgt

We sparren graag met u over de mogelijkheden en het ontwikkelen van online verkoop kansen.

Omnichannel; kansen voor merken

Van oudsher levert een brand aan groothandels en retailers. Echter we zien steeds meer dat er daarnaast ook rechtstreeks aan consumenten geleverd wordt.

Kansen:

 • Direct contact met de consument
 • Extra afzetkanalen
 • Betere klantenbinding
 • Online kan je een breder assortiment verkopen
 • Verkrijgen van consument inzicht / doelgroep data

Omnichannel; kansen voor de groothandel

Er zijn steeds meer producenten die rechtstreeks leveren aan consumenten. Dat zou je kunnen zien als bedreiging, maar door er creatief mee om te gaan is het om te buigen in een kans.

Kansen:

 • Uitbreiden eigen assortiment met online voorraad
 • Extra afzetkanalen
 • Online assortiment beschikbaar stellen voor webshops
 • Klantenbinding

Promese beweegt mee met de markt en speelt in op kansen die geboden worden

Bent u op zoek naar logistieke totaaloplossingen, die ervoor zorgen dat u omnichannel succesvol kunt inzetten? Neem gerust contact met ons op. We sparren graag met u en komen met creatieve oplossingen die ervoor zorgen dat u succesvoller bent.